Asistență socială|

Începând cu data de 25.02.2021, Primăria orașului Târgu Ocna prin Direcția de Asistență Socială, distribuie produse comunitare – alimente și produse de igienă prin Programul European POAD 2019-2021.

     Program distribuire:
     Luni – Joi: 0800 ~ 1600
     Vineri: 0800 ~ 1400
      Persoanele eligibile:
a)Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordate în baza Legii nr.277/2010, republicată;
b)Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la ajutor social în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările și completările ulterioare;
     Beneficiarii venitului minim garantat și ai alocației pentru susținerea familiei sunt așteptati să ridice produsele comunitare – alimente și produse de igienă, prin programul european POAD 2019/2021, pană pe 15 martie 2021 la sediul Primăriei orașuluiTârgu Ocna (str. Trandafirilor, nr.1).
     După data de 15 martie 202, conform precizarilor Ministerului Fondurilor Europene, în vederea epuizării stocului rămas va începe distribuirea produselor alimentare și de igienă pe liste suplimentare pentru persoanele cu handicap gr.I sau persoane aflate temporar în situații critice de viață – potrivit HG nr.84/2020, art.1, lit.c.
     Pachetele cu produse alimentare și produse de igiena se vor distribui  în ordinea prezentării persoanelor cu handicap gradul I, până la epuizarea stocului.
     În cadrul POAD 2019/2021 fiecare beneficiar final va primi câte o cutie cu produse alimentare și o cutie cu produse de igienă.
     Persoanele care fac parte din mai multe categorii conform art.1, din HG nr.84/2020 beneficiază de ajutoare comunitare o singură dată în cadrul programului anual pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparțin la data distribuirii ajutoarelor. Distribuirea produselor se face cu respectarea normelor privind Securitatea și Sănătatea în Muncă precum și a măsurilor de protecție și distanțare fizică și socială în vigoare pe perioada pandemiei pentru prevenirea contaminării cu noul CORONAVIRUS SARS – COV -2.
   Pachetele cu produse alimentare și produse de igienă se vor ridica personal de către beneficiarii programului POAD 2019/2021 sau de către reprezentanții legali ai acestora, de la sediul Primăriei orașului Târgu Ocna.
Pentru a putea ridica pachetele cu produse alimentare și produse de igienă persoanele cu handicap gradul I trebuie să prezinte următoarele documente:
 – cartea de identitate a persoanei beneficiare/certificatul de naștere al copiilor;
 – cartea de identitate a reprezentantului legal;
 – copie după certificatul de handicap gradul I (grav).

Close Search Window